Handicap start 2022

11. maj 2022 22:55 , af Anders Vejby

Så er vi igang igen og det på en måde der viser gode takter for sæsonen. I lidt koldt gråvejr omend på fladt vand kom der 21 deltagere til start fordelt i 18 kajakker, og stemningen var virkelig god før, under og efter ræset. Så udover lidt godt ræs også en rigtig god klubaften - også for sådan en som undertegnede der ikke har været i en kajak siden Handicap afslutningen i 2021. Det kan kun anbefales til alle jer andre der valgte sofaen derhjemme i aften :-)

Vi startede med samlet start - lidt forsinket da nyt IT og lunefuldt MicroSoftware spillede et puds. Inden første vending er feltet delt i to grupper, og inden tredje vending strakte feltet sig over ca. en hel banelængde. I sving 6 lige inden opløbet var der kortvarigt Virtuel Safety Kajak da start nr 59 med Ove & Henrik røg af (læs: under) banen, og søsterfartøjet med Mette & Ellen viste storhed og assisterede i redningsaktionen.

Der er ingen point i spil i dette åbningsløb, og rækkefølgen i mål afspejler denne første gang direkte rangeringen ifht gennemført sluttid. Hurtigst var Thorbjørn i tiden 25:24. Dernæst Finn (26:12) og Krogsager (27:08).

Tiderne i dag danner grundlag for de individuelle Handicap som der startes efter i næste uge. Vi anvender iøvrigt igen i år startgrupper, da det er klart det nemmeste, at afvikle for starteren. Som noget nyt vil vi i år anvende historiske Handicap for de deltagere der har et sådan. Det gøres ved at vægte det gennemsnitlige Handicap fra forgående op til 5 år ind i dette års handicaptid. Derudover anvendes "seneste rotid" samt sæsonens hurtigste tid i beregning af Handicappet og den deraf beregnede "forventede rotid". Dette er et forsøg på at gøre det bare lidt nemmere for nybegyndere, samt dem som brænder igennem ved hvert Handicap at klare sig godt i pointræset. Vi håber det giver en lidt anden dynamik og uforudsigelighed. Oven i dette og med samme formål vil pointene og den samlede rangliste ikke blive synlige i resultatlisten igennem sæsonen. Måske vi løfter sløret for det når vi når sommerferien.

Se dagens tider i vedlagte.

Vedhæftede filer