Nye medlemmer

Kunne du tænke dig at blive medlem af MKC?

I 2020 optager vi 3 begynderhold á 12 deltagere. Instruktionen foregår i maj - juni måned. Tilmeldingen foregår efter princippet 'først-til-mølle' ved at benytte tilmeldingsformularen her på siden. Der åbnes for tilmelding til instruktionsforløb søndag den 1. marts kl 12.00 , så hold øje med hjemmesiden denne dag.
Efter tilmelding vil du modtage en bekræftelse fra instruktørerne med mere informationen om selve instruktionen. 

BEGYNDERINSTRUKTION 2020
Hold 1
Mandag den 8. maj
Mandag den 25. maj
Lørdag den 30. maj
Mandag den 8. juni
Mandag den 15. juni
+ Brabrand Rostadion lørdag den 13. juni
Hold 2
Torsdag den 28. maj
Torsdag den 4. juni
Søndag den 7. juni
Torsdag den 11. juni
Torsdag den 18. juni
+ Brabrand Rostadion lørdag den 13. juni
Hold 3 
Tirsdag den 19. maj
Tirsdag den 26. maj
Mandag den 1. juni
Tirsdag den 9. juni
Tirsdag den 16. juni
+ Brabrand Rostadion lørdag den 13. juni

Tidligere roerfaring eller overflytning fra andre klubber

Nedstående beskriver optagelse af roere fra andre klubber med relevant roerfaring:

Aktive roere med IPP-bevis fra anden klub, som har roet jævnligt op til optagelse i MKC:

  • Overflyttes og oprettes i medlemsdatabasen ved oplysning af: IPP-nummer, navn, adresse, mobil, mail, fødselsdato og -år
  • Skal sammen med andre nyoptagne roere introduceres til klubben af en "velkomstkomite"

Tidligere roere og overflyttere fra anden klub uden dokumenteret roerfaring:

  • oprettes i medlemsdatabasen ved oplysning af navn, adresse, mobil, mail, fødselsdato og -år
  • Skal ved optagelsen aflægge svømmeprøve, samt bevise roteknik og at de kan håndtere materiellet overfor instruktør eller - medhjælper.
  • Optagne roere uden certifikat skal aflægge samtlige prøver for at kunne få IPP2 certificering fra MKC.

Hvad kan du forvente når du melder dig ind i MKC?

Som begynder i MKC skal du gennem et instruktionsforløb, hvor du lærer at håndtere kajakken, bliver guidet i den rette roteknik og får viden om de vand- og vejrmæssige forhold du skal forholde dig til.

Du bliver en del af et hold, bestående af andre nybegyndere, som bliver guidet og instrueret i kajaksporten af et team af klubbens engagerede instruktører.
For hvert begynderhold bliver der over en måneds tid afholdt fem kursusgange i klubben fordelt på fire hverdagsaftener og en hel weekenddag. Herudover skal du deltage i et fælles begynderarrangement på Brabrand Rostadion. For at gennemføre begynderkurset, skal du kunne deltage i alle de fastlagte kursusdage for dit hold.

Kursusdagene er hyggelige, sjove og naturligvis også udfordrende, men du er sammen med andre, der er i samme båd som dig og i trygge hænder hos vores erfarne instruktører.

Fokus for instruktionskurset er, at du bliver fri-roet, så du trygt kan tage ud og ro. Du skal gennem nogle bestemte øvelser, som Dansk Kano og Kajakforbund har defineret, omtalt IPP1 og IPP2, samt nogle prøver MKC har opstillet, for at klubben er tryg ved at lade dig ro i kajakken. Du kan læse mere om IPP tur/kapkajak her.
Prøverne omhandler en svømmeprøve, hvor du skal svømme 600 meter i havet foran klubben, samt en kæntringsprøve, hvor du skal ro 200 meter ud, kæntre og svømme ind med din kajak, for til sidst at tømme kajakken for vand inde på land. Begge prøver bliver afholdt under tæt opsyn, så du aldrig er alene på/i vandet.

Efter kursusdagene skal du ud og ro sammen med erfarne roere. Der er mange tilbud fra klubbens medlemmer, som gerne vil tage nye medlemmer med ud og ro, så du holder dig blot til. Du skal ro 75 km, før du kan blive fri-roet og erhverve dig en nøgle til klubben.

Medlemmerne i MKC hjælper gerne til og gør deres for, at nye medlemmer får en god oplevelse og deler gerne ud af tips og tricks, så du får den bedst mulige start på din ro-karriere.
Efter instruktionsforløbet bliver arrangerest en begyndertur til Silkeborgsøerne, hvor du kan prøve at komme på tur og ro i en helt anden slags vand. I 2020 foregår begynderturen i weekenden den 22.-23. august.
Som friroet får du et bevis på, at du er uddannet på IPP2-niveau i tur/kap-kajak.

Billeder fra instruktionskursus

Henter billeder...

Et nyt hold bliver introduceret til kajakken, dens udstyr, de mulige indstillinger mv.

Henter billeder...

Makkeredning bliver øvet under instruktionskurset. Det er nemmere end man tror.

Henter billeder...

Det er ikke så slemt at kæntre og vi kan lige så godt lære at blive trygge ved det, for vi gør det alle fra tid til anden.