Nye medlemmer

Kunne du tænke dig at blive medlem af MKC?

Alle kajakroere med erfaring fra Tur-og konkurrencekajakker (dog ikke havkajak) kan blive medlem af MKC. Afhængig af erfaring er der dog visse forskelle på proceduren. 

1. Hvis du er aktiv roer med EPP2 bevis og ønsker overflytning fra en anden klub, kan du overflyttes direkte.  Du skal skrive til kasserer@mkc-kajak.dk med oplysning om navn, adresse, EPP2 nummer, mobil, mail- adresse,  fødselsdato og -år

2. Hvis du er tidligere roer og eventuelt overflytter fra anden klub uden dokumenteret roerfaring skal du efter nærmere aftale aflægge svømmeprøve, samt bevise roteknik svarende til EPP1 i Tur-konkurrencekajak overfor en instruktør eller instruktørmedhjælper. Du er friroet efter at have roet 75km. Start med at skrive til kasserer@mkc-kajak.dk  med oplysning om navn, adresse, evt. klub, roerfaring, mobil, mail- adresse,  fødselsdato og -år.

Hvis du ønsker EPP2 skal du aflægge samtlige aflægge samtlige prøver for at kunne få EPP2 certificering fra MKC.

Du kan læse mere om reglerne for EPP1 og EPP2 på Dansk Kano-og Kajakforbunds hjemmeside.

3. Du har Ingen erfaring men ønsker at lære at ro
I 2020 optager vi 3 begynderhold. Instruktionen foregår i maj - juni måned. Tilmeldingen foregår efter princippet 'først-til-mølle' ved at benytte tilmeldingsformularen her på siden. Der var åbent for tilmelding til instruktionsforløb søndag den 1. marts, og holdene er fyldt op for denne sæson.
For at gennemføre begynderkurset, skal du kunne deltage i alle de fastlagte kursusdage for dit hold.
Efter tilmelding vil du modtage en bekræftelse fra MKC med mere informationen om selve instruktionen. 

BEGYNDERINSTRUKTION 2020
Hold 1
Mandag den 18. maj
Mandag den 25. maj
Lørdag den 30. maj
Mandag den 8. juni
Mandag den 15. juni
+ Brabrand Rostadion lørdag den 13. juni
Hold 2
Torsdag den 28. maj
Torsdag den 4. juni
Søndag den 7. juni
Torsdag den 11. juni
Torsdag den 18. juni
+ Brabrand Rostadion lørdag den 13. juni
Hold 3 
Tirsdag den 19. maj
Tirsdag den 26. maj
Mandag den 1. juni (2. pinsedag)
Tirsdag den 9. juni
Tirsdag den 16. juni
+ Brabrand Rostadion lørdag den 13. juni.
Læs i øvrigt nærmere om regler, priser og medlemsskab under punkterne regler og vedtægter.
Vi ønsker dig velkommen i klubben :-)

 

Hvad kan du forvente når du melder dig ind i MKC?

Som begynder i MKC skal du gennem et instruktionsforløb, hvor du lærer at håndtere kajakken, bliver guidet i den rette roteknik og får viden om de vand- og vejrmæssige forhold du skal forholde dig til.

Du bliver en del af et hold, bestående af andre nybegyndere, som bliver guidet og instrueret i kajaksporten af et team af klubbens engagerede instruktører.
For hvert begynderhold bliver der over en måneds tid afholdt fem kursusgange i klubben fordelt på fire hverdagsaftener og en hel weekenddag. Herudover skal du deltage i et fælles begynderarrangement på Brabrand Rostadion. For at gennemføre begynderkurset, skal du kunne deltage i alle de fastlagte kursusdage for dit hold.

Kursusdagene er hyggelige, sjove og naturligvis også udfordrende, men du er sammen med andre, der er i samme båd som dig og i trygge hænder hos vores erfarne instruktører.

Fokus for instruktionskurset er, at du bliver fri-roet, så du trygt kan tage ud og ro. Du skal gennem nogle bestemte øvelser, som Dansk Kano og Kajakforbund har defineret, omtalt IPP1 og IPP2, samt nogle prøver MKC har opstillet, for at klubben er tryg ved at lade dig ro i kajakken. Du kan læse mere om IPP tur/kapkajak her.
Prøverne omhandler en svømmeprøve, hvor du skal svømme 600 meter i havet foran klubben, samt en kæntringsprøve, hvor du skal ro 200 meter ud, kæntre og svømme ind med din kajak, for til sidst at tømme kajakken for vand inde på land. Begge prøver bliver afholdt under tæt opsyn, så du aldrig er alene på/i vandet.

Efter kursusdagene skal du ud og ro sammen med erfarne roere. Der er mange tilbud fra klubbens medlemmer, som gerne vil tage nye medlemmer med ud og ro, så du holder dig blot til. Du skal ro 75 km, før du kan blive fri-roet og erhverve dig en nøgle til klubben.

Medlemmerne i MKC hjælper gerne til og gør deres for, at nye medlemmer får en god oplevelse og deler gerne ud af tips og tricks, så du får den bedst mulige start på din ro-karriere.
Efter instruktionsforløbet bliver arrangeret en begyndertur til Silkeborgsøerne, hvor du kan prøve at komme på tur og ro i en helt anden slags vand. I 2020 foregår begynderturen i weekenden den 22.-23. august.
Som friroet får du et bevis på, at du er uddannet på IPP2-niveau i tur/kap-kajak.

Billeder fra instruktionskursus

Henter billeder...

Et nyt hold bliver introduceret til kajakken, dens udstyr, de mulige indstillinger mv.

Henter billeder...

Makkeredning bliver øvet under instruktionskurset. Det er nemmere end man tror.

Henter billeder...

Det er ikke så slemt at kæntre og vi kan lige så godt lære at blive trygge ved det, for vi gør det alle fra tid til anden.