Kunne du tænke dig at blive medlem af MKC?

I så fald er du mere end velkommen til vores lækre klub. Vi har udstyret, så det eneste du skal komme med er god energi og lyst til at lære at ro.

Vi åbner for tilmelding den første søndag i marts her på hjemmesiden og det er først til mølle, så hold dig til.

Kajak er en lækker sport, hvor du får brugt din krop, kommer ud i den smukke natur og du vil hurtigt erfare, at det giver dig både energi og overskud. Det er væsentligt, at forholde sig til den tid det kræver at ta' ud i kajakken. Det tager oftest nogle timer at ro en tur til Moesgaard strand. Kortere ture er naturligt også en mulighed, men du skal forvente at det er en tidskrævende sportsgren.  
Tiden er dog virkelig godt givet ud, for du kommer fra klubben med en skøn ro i kroppen, glad og måske med oplevelsen af at ha' roet med marsvin.

Vi ser frem til at modtage din tilmelding og invitere dig ind i klubben.

Hvad kan du forvente når du melder dig ind i MKC?

Er du en af de heldige, der kommer ind i MKC til foråret, skal du gennem et introduktionsforløb, hvor du lærer at håndtere kajakken, bliver guidet i den rette roteknik og får viden om de vand- og vejrmæssige forhold du skal forholde dig til, når du vil ud og ro.

Du bliver en del af et hold, bestående af andre nybegyndere, som over 4-5 kursusgange bliver guidet og instrueret i kajaksporten af et team af klubbens engagerede instruktører.
Datoerne for kursusgangene får du i løbet af foråret. Du skal forvente, at de afholdes aften og weekend over et par uger.

Kursusdagene er hyggelige, sjove og naturligvis også udfordrende, men du er sammen med andre, der er i samme båd som dig og i trygge hænder hos vores erfarne instruktører.

Fokus for intruduktionskurset er, at du bliver fri-roet, så du trygt kan ta' du og ro. Du skal gennem nogle bestemte øvelser, som Dansk Kano og Kajakforbund har udstedt, omtalt IPP1 og IPP2 og nogle prøver MKC har opstillet, for at klubben er tryg ved at lade dig ro i kajakken. Du kan læse mere om IPP tur/kapkajak her.
Prøverne omhandler en svømmeprøve, hvor du skal svømme 600 mtr i havet foran klubben samt en kæntringsprøve, hvor du skal ro 200 mtr ud, kæntre og svømme ind med din kajak og ta' din svømmevest på i vandet, for til sidst at tømme kajakken for vand inde på land. Begge prøver bliver afholdt under tæt opsyn, så du aldrig er alene på/i vandet.

Efter kurssusdagene skal du ud og ro sammen med erfarne roere. Der er mange tilbud fra klubbens medlemmer, som gerne vil tage nye medlemmer med ud og ro, så du holder dig blot til. Du skal ro et fastlagt antal km, før du kan blive fri-roet og erhverve dig en nøgle til klubben.

Medlemmerne i MKC hjælper glædeligt til og gør deres for, at nye medlemmer får en god oplevelse og deler gerne ud af tips og tricks, så du får den bedst mulige start på din ro-karriere.

Billeder fra instruktionskursus

Henter billeder...

Et nyt hold bliver introduceret til kajakken, dens udstyr, de mulige indstillinger mv.

Henter billeder...

Makkeredning bliver øvet under instruktionskurset. Det er nemmere end man tror.

Henter billeder...

Det er ikke så slemt at kæntre og vi kan lige så godt lære at blive trygge ved det, for vi gør det alle fra tid til anden.