Datoer for begynderinstruktion 2019

 

Tilmelding til instruktion forår 2019 er lukket. Hvis du har IPP2 (er friroet) til tur/kap-kajak fra en anden klub, kan du altid uden videre blive medlem af MKC - se nærmere længere nede på siden.

Nedenfor er datoerne for de tre ordinære begynderhold 2019. Udover disse tre hold er der på grund af mange tilmeldinger lavet to ekstra hold i 2019. Dels hold 4, den 29/5, 1/6, 6/6, 11/6 og 13/6. Og dels et hold 5 efter sommerferien, den 30/7, 1/8, 4/8, 6/8 og 8/8. Også de ekstra hold er fuldt optaget. Der bliver ikke flere optag af begyndere i 2019.

Bemærk at for at gennemføre instruktionsforløbet SKAL du kunne deltage i alle fem instruktionsdage på det valgte hold. Det er ikke muligt at bytte datoer, og f.eks. i stedet deltage en enkelt gang på et andet hold.

Workshoppen og begynderturen er ikke obligatoriske - men de plejer at være attraktive, fordi vi får leget og øvet os i kajakken i godt selskab.

Vi ser frem til at byde alle nyemedlemmer velkommen til en masse gode oplevelser i MKC

 

Hold 1 – under 30 år

Tirsdag den 7. maj     18-22

Torsdag den 9. maj    18-22

Lørdag den 11. maj    09-16

Torsdag den 16. maj  18-22

Torsdag den 23. maj  18-22

Hold 2 – over 30 år

Mandag den 13. maj  18-22

Mandag den 20 maj   18-22

Lørdag den 25. maj    09-16

Mandag den 27. maj  18-22

Mandag den 3. juni    18-22

Hold 3 - over 30 år

Tirsdag den 14. maj  18-22

Tirsdag den 21. maj  18-22

Søndag den 26. maj  09-16

Tirsdag den 28. maj  18-22

Tirsdag den 4. juni    18-22

 

Workshop Lørdag d. 15 juni (hele dagen)

Begyndertur Lørdag d. 22 juni til søndag d. 23 juni

Kunne du tænke dig at blive medlem af MKC?

Vi optager hvert år 3 hold a 14 personer og instruktionen vil være i maj/juni mdr. Tilmeldingen foregår efter princippet ”Først til mølle” ved at benytte tilmeldingsformularen her på siden. Der åbnes for tilmelding til instruktionsforløb den 1. søndag i marts kl 12.00 , så hold øje med hjemmesiden denne dag.
Efter tilmelding vil du modtage en bekræftelse fra instruktørerne med mere informationen om selve instruktionen. 

Tidligere roerfaring eller overflytning fra andre klubber

Nedstående beskriver optagelse af roere fra andre klubber med relevant roerfaring:

Aktive roere med IPP-bevis fra anden klub, som har roet jævnligt op til optagelse i MKC:

  • Overflyttes og oprettes i medlemsdatabasen ved oplysning af: IPP-nummer, navn, adresse, mobil, mail, fødselsdato og -år
  • Skal sammen med andre nyoptagne roere introduceres til klubben af en "velkomstkomite"

Tidligere roere og overflyttere fra anden klub uden dokumenteret roerfaring:

  • oprettes i medlemsdatabasen ved oplysning af navn, adresse, mobil, mail, fødselsdato og -år
  • Skal ved optagelsen aflægge svømmeprøve, samt bevise roteknik og at de kan håndtere materiellet overfor instruktør eller - medhjælper.
  • Optagne roere uden certifikat skal aflægge samtlige prøver for at kunne få IPP2 certificering fra MKC.

Hvad kan du forvente når du melder dig ind i MKC?

Er du en af de heldige, der kommer ind i MKC til foråret, skal du gennem et introduktionsforløb, hvor du lærer at håndtere kajakken, bliver guidet i den rette roteknik og får viden om de vand- og vejrmæssige forhold du skal forholde dig til, når du vil ud og ro.

Du bliver en del af et hold, bestående af andre nybegyndere, som over fem kursusgange bliver guidet og instrueret i kajaksporten af et team af klubbens engagerede instruktører.
Datoerne for kursusgangene får du i løbet af foråret. Du skal forvente, at de afholdes aften og weekend over et par uger.

Kursusdagene er hyggelige, sjove og naturligvis også udfordrende, men du er sammen med andre, der er i samme båd som dig og i trygge hænder hos vores erfarne instruktører.

Fokus for instruktionskurset er, at du bliver fri-roet, så du trygt kan ta' ud og ro. Du skal gennem nogle bestemte øvelser, som Dansk Kano og Kajakforbund har udstedt, omtalt IPP1 og IPP2 og nogle prøver MKC har opstillet, for at klubben er tryg ved at lade dig ro i kajakken. Du kan læse mere om IPP tur/kapkajak her.
Prøverne omhandler en svømmeprøve, hvor du skal svømme 600 meter i havet foran klubben samt en kæntringsprøve, hvor du skal ro 200 meter ud, kæntre og svømme ind med din kajak, for til sidst at tømme kajakken for vand inde på land. Begge prøver bliver afholdt under tæt opsyn, så du aldrig er alene på/i vandet.

Efter kursusdagene skal du ud og ro sammen med erfarne roere. Der er mange tilbud fra klubbens medlemmer, som gerne vil tage nye medlemmer med ud og ro, så du holder dig blot til. Du skal ro 75 km, før du kan blive fri-roet og erhverve dig en nøgle til klubben.

Medlemmerne i MKC hjælper gerne til og gør deres for, at nye medlemmer får en god oplevelse og deler gerne ud af tips og tricks, så du får den bedst mulige start på din ro-karriere.

Billeder fra instruktionskursus

Henter billeder...

Et nyt hold bliver introduceret til kajakken, dens udstyr, de mulige indstillinger mv.

Henter billeder...

Makkeredning bliver øvet under instruktionskurset. Det er nemmere end man tror.

Henter billeder...

Det er ikke så slemt at kæntre og vi kan lige så godt lære at blive trygge ved det, for vi gør det alle fra tid til anden.