Arkiv

Esther vinder VM Sølv

(Erik Steen) Maraton VM for mastersroere (dem over 35) er overstået. Et fantastisk stævne på dansk grund, men med deltagere fra hele verden. Jeg måtte sande, at verdenseliten blandt "pensionist"roere stadig kan ro rigtigt stærkt, så for mit vedkommende blev det kun til en plads som nummer 18. Der var dog kun to danskere foran mig, hvilket jo siger lidt om det internationale format. Det var sjovt at være med til, og må bare anspore til mere træning.
MKC's andre deltagere fik nogenlunde samme tur i "møllen", og vi fik kun en enkelt medalje med hjem. Klubbens og stævnets alderspræsident Esther strålede med sin sølvmedalje i +75 dameklassen.
ET KÆMPE TILLYKKE SKAL LYDE FRA HELE MKC TIL ESTHER. EN HELT FANTASTISK BEDRIFT.

Mindeord om Axel Borup

Vi har med stor sorg modtaget budskabet om, at Axel Borup, født 16.06.1943, som har været medlem af Marselisborg Kajak Club siden 1989, er gået bort 30/5 efter kort tids sygdom.

Axel var midt i fyrrene, da han blev medlem af clubben. Dengang var hovedparten af de aktive medlemmer væsentligt yngre, men alligevel kom han hurtigt ind i clublivet, og han deltog i mange forskellige aktiviteter. Gennem tiderne har Axel været en af de mest aktive turroere, og han tilhørte en efterhånden sjælden race, der tager på rigtige langture, dvs. ture hvor man har alt sit udstyr (telt, sovepose, mad tøj osv.) med i kajakken, og så bare ror ud i fædrelandet, og overnatter undervejs, hvor det nu lige passer. Axel har roet tusindvis af kilometer langs de danske kyster, og kendte det danske kajaklandskab bedre end de fleste. Turene foregik sammen med kajakvenner fra clubben eller fra de andre Aarhus-klubber. Axel var dermed med til at bygge bro til både Skjold, Viking og HEI, hvor han havde mange gode kajakvenner. I de senere år roede han mest i Skjold, men han kom dog også ofte i MKC, bl.a. som deltager i +60-klubben, der mødes hver torsdag formiddag. Hans sidste rotur i MKC gik til Fiskerhuset den 24. marts.

Selvom Axel ikke var kaproer, så gik han ikke af vejen for fysiske prøvelser. For eksempel deltog han adskillige gange i Tour de Gudenaa (120 km), Weser Marathon (135 km) og Sea Challenge Fyn (300 km), hvor han uden at pive klarede de mange hårde kilometer, og samtidig nød samværet med gode kajakvenner.

Axel var i årtier fast arrangør af skituren til Nordseter i Norge. Turen har i årenes løb haft mange forskellige deltagere fra kajakklubberne i Aarhus. Axel var en habil langrendsløber, og han klarede fint en tur på 50 km tur. Også her nød han samværet med kajakvennerne, naturen, og de hyggelige aftener i hytten.

Axel var vellidt over alt, han har igennem mere end 30 år bidraget til clubbens drift og vedligeholdelse, og han har givet mange gode oplevelser til hundredvis af vores medlemmer. Og så var han altid klar med en god historie fra sine mange oplevelsesrige ture. Vi kommer til at savne Axel. Æret være hans minde.