MKC nyhedsmail forår 2019

9. april 2019 21:45 , af Rigmor Korsgaard

Kære MKC-medlemmer

Foråret nærmer sig, og vi skal alle snart på vandet, så her er lidt nyt om, hvad der rører sig i klubben.

Forårsrengøring

En god tradition i klubben er forårsrengøringen, som i år løber af stablen nu på lørdag den 13. april. Vi mødes i klubben kl. 9.00 til fælles morgenkaffe. Så fordeler vi opgaverne og går i gang ude og inde, oppe og nede. Der er alle typer opgaver, så der er noget for alle, og der er rigeligt at gå i gang med.

Forårsrengøringen er også en god og hyggelig anledning til lige at få sagt hej til hinanden efter en lang vinter. Når vi er færdige med at gøre rent, slutter vi af med en fælles frokost i et friskt og velduftende klubhus.

Har du stadig energi til overs, er der samme dag et ’kom-godt-i gang’ arrangement fra kl. 14.00.

Standerhejsning

Som 90 gange før ses vi til standerhejsning lørdag den 27.april kl. 11.00. Samme aften er der standerhejsningsfest. Husk tilmelding – se opslag.

Nye medlemmer og fastholdelse af gamle

Da vi i februar skulle annoncere efter nye medlemmer, brugte vi for første gang de sociale medier til at indbyde interesserede begyndere til åbent hus i klubben. Det var en overvældende stor succes, som resulterede i at klubhuset var sort af mennesker.

I år var også første gang vi ville bruge Memberlink til begyndertilmelding. Det er både meget smart at bruge Memberlink til den funktion, men også lidt kompliceret at finde ud af at sætte i gang. Vi har lært en masse, som vi kan bruge til tilmelding fremover.

Den nye uafprøvede tilmeldingsprocedure og samtidig en ekstrem stor interesse for at blive medlem af MKC, medførte på tilmeldingsdatoen et totalt rødglødende tilmeldingsystem, hvor alle de 42 pladser på de tre begynderhold blev revet væk på under 10 minutter. Desværre var der nogle som oplevede tekniske problemer, og de blev til stor frustration og skuffelse ikke tilmeldt, selvom de forsøgte.

På den baggrund har bestyrelsen besluttet, at der bliver oprettet to ekstra begynderhold i år, ét i juni og ét i august. Medlemmer af bestyrelsen går selv aktivt ind som instruktører på de ekstra hold, og vi har også fundet andre til at hjælpe. Men vi vil gerne have flere garvede medlemmer til at bidrage, så vi sparer på de faste instruktører, der i forvejen gør et stort stykke arbejde for klubben.

Under alle omstændigheder - tag rigtig godt imod de mange nye medlemmer i år. Hils og giv en hjælpende hånd og dit navn. Måske får du en ven for livet!

For at sikre, at de kommende ællinger hurtigt bliver friroet, og at friroede fra 2018 kommer på vandet igen, er der lavet en ny Buddy-ordning. Medlemmer, der selv var begyndere i 2018, bliver ro-buddies med de kommende ællinger. Indtil videre har ni meldt sig som ro-buddy – flere er velkommen.

Herudover arrangeres fællesroning hver torsdag aften i juni måned, hvor de nye ællinger kan ro nogle kilometer sammen med de friroede fra 2018. Hvis der er andre roere, som gerne vil ro med ællinger til ællingeroning torsdag aften, så skriv til jette.wurtz@mkc-kajak.dk.

Igen i år afholder vi ’kom i gang igen’ aktiviteter, hvor det er muligt at få genopfrisket både teknik, praktik og teori. Aktiviteterne er ikke kun forbeholdt nybegyndere fra 2018, men også andre roere, der ikke har været på vandet i et stykke tid - eller dem der bare ønsker at få roningen genopfrisket. Aktiviteterne finder sted lørdag den 13. april kl. 14-17 (efter forårsrengøring), søndag den 14. april kl. 14-17 og onsdag den 24. april kl. 17.30-21.30.

Handicap / klubaften om onsdagen

Som de fleste andre kajakklubber oplever MKC nedgang i antallet af medlemmer, der har lyst til at ro handicap. Det er ærgerligt, da handicaproning er en super god tradition, som vi skal værne om, da den jo handler om at forbedre egen rotid. Vi har derfor talt med Viking om at lave noget sammen med dem. Der foreligger ingen aftale endnu, men vi ser på det.

Derudover skal onsdag også ses som en klubaften. Der er mulighed for at ro nogle km, og bagefter mødes vi og spiser sammen vores medbragte mad, som kan tilberedes på den nyindkøbte gas grill. Så kan man spise, efterhånden som man kommer ind og får klædt om. Alle skal være velkomne, også her især nyligt friroede, der måske kan have svært ved at komme i gang.

Medlemsundersøgelser

Som noget nyt laver vi to medlemsundersøgelser her i foråret for at få indikation af, i hvilken retning bestyrelsen skal arbejde. Det er derfor meget vigtigt, at alle svarer.

Den første undersøgelse skal afdække, om der er interesse for at klubben skal tilbyde aktiviteter for jeres børn på (10-) 12-16 år. Baggrunden er at give tidspressede forældre mulighed for at komme i klubben sammen med sine børn og samtidig skabe en ny årgang unge, der har lyst til at ro i MKC, så vi ikke nødvendigvis sender alle unge til Brabrand. Her vil vi bede alle medlemmer med børn mellem 10-16 år om at svare.

Den anden undersøgelse skal afdække jeres generelle mening om klubben, og den kommer ud lige før sommerferien.

Varmepumpe-anlægget

Der har igennem vinteren været lidt udfordringer med varmepumpe-anlægget, og en del har forsøgt at justere på varmen. Der er nu nedsat en gruppe, der tager sig af det. Gruppen har fået det meget sigende navn “Pumpeholdet”, og de er i gang med justeringer. De har endvidere kontakt til leverandøren med henblik på at få anlægget gennemgået for eventuelle mangler.

Bemærk, at det kun er “Pumpeholdets” medlemmer - hvis navne står på tavlen i forgangen - der må betjene anlægget.

Kontingent 2019

Årets kontingentopkrævning blev udsendt pr. mail til alle i marts måned, og betalingsfristen var i starten af april. Rigtig mange har betalt deres kontingent til tiden – tak for det 😊. Men der er stadig cirka 50 medlemmer, der mangler at betale, - til jer: Se nu lige at få det gjort, så vi slipper for at skulle spilde tid på at sende rykkere ud.

Hvis du ikke kan finde den udsendte mail med kontingentopkrævningen, kan du i stedet logge dig på MKC-hjemmesiden. Når du er logget på, står dit navn på en ’knap’ øverst til højre. Herfra kan du klikke dig videre til ’mine regninger’, og her kan du betale dit kontingent direkte med et dankort.

Status på broen

Den nye kajakbro er bestilt og modulerne er under produktion. Bro-manden skulle dog lige afvikle en længere ferie, inden han i løbet af april måned kunne få tid til at etablere broen. Selve etableringen af broen forventes ikke at komme til at tage mere en dags tid. Efter broen er blevet etableret, vil Broudvalget udstyre broen med nogle gummilister på siderne, som skal beskytte kajakkerne bedre.

 

Vi ser frem til endnu en forrygende sæson på vandet.

Du finder alle bestyrelsens referater og beslutninger på hjemmesiden her: https://www.mkc-kajak.dk/referater

Mange forårshilsen fra Bestyrelsen