Handicap Finale 12. September 2018

12. september 2018 22:17 , af Anders Vejby

Så nåede vi i mål med Handicap sæsonen 2018. Symptomatisk for sæsonen var det på godt rovand, faktisk så godt at rundens gennemsnit blev sæsonens hurtigste - gennemsnitstiden blev 27:19. Det 1:39 hurtigere end det hidtil hurtigste gennemsnit. I vedlagte "Feltets snittider.pdf" kan I se hvordan gennemsnitstiderne har udviklet sig gennem sæsonen.

Der var 20 både til start. Det er præcis den gennemsnitlige deltagelse for sæsonen. Ifølge resultatlisten gennemførte Tonny ikke - uvist af hvilken årsag.

Den hurtige runde i aften understreges af at alle pånær én forbedrede deres sæsons bedste tid. Denne éne var Jan Skovgaard. Havde Jan bare fulgt trop med resten af feltets iver efter fart, kunne det være at han ikke havde ligget i vejen for undertegnede i sidste vending :-) Vi fik naturligvis også en ny sæson rekord i aften. Den blev sat af Esben som gennemførte i tiden 22:17. Det var 3 sekunder foran Thorbjørn (22:20). Efter revision kommer Mette & Ellen (23:19) ind med aftenens tredjehurtigste tid, og det gælder stadig at alle i denne top tre lavede tider der var bedre end den hidtidige sæsonrekord.

I mål med flest point fik vi i aften Charlotte, som forbedrede sin bedste tid fra 4.juli med hele 10 min. Esbens rekordtid gav ham dagens andenplads, og Steen fik med sin første tid under den halve time dagens tredjeplads.

Så til det endelige sæsonresultat og vinderen af Handicap 2018. Det blev med 254 point ved en tredjeplads til undertegnede til trods for panikagtig materialedpoing i minutterne før start. Uanset er jeg overbevist om at Rolf's pagaj var et plus - men det gør jo ikke mine guns større. Henriette trodsede mine forsøg på angreb, og udbyggede sit forspring til tredjepladsen. Henriette ender derfor med 260 point og en sikker andenplads. Billedet af pointfordelingen på podiet blev forskønnet en smule i aften idet Mette Marie tog sidste Handicap runde med ophøjet ro fra land. Pointgabet blev således reduceret så der endte med at være 23 point op fra andenpladsen til første pladsen. Men det rokker ikke ved at Mette Marie har gennemført Handicap sæsonen i suveræn stil, og har ligget nummer et nærmest ligeså langt som hukommelsen rækker. Tillykke til Mette Marie som endte med en pointhøst på 283 point og titlen som Handicap Mester 2018! Vedlagt finder I et billede af podiet. Bemærk - det er ikke for at reflektere en ærgrelse over min tredjeplads - billedet er af en eller anden grund endt med at være spejlvendt...?!

Aftenens resultater - og de endelige sæsonresulutater ligger i vedlagte resultatliste.

Lidt mere statestik om Handicap sæsonen 2018:

Vi har i løbet af 17 runder set 86 unikke individer på vandet. Der er roet ialt 1680km - det svarer stort set til hvad begynder Allan Iversen har tilbagelagt i det samme kalendervindue....!

Deltagelse er en forudsætning for at vinde i Handicap; i top tre har der været deltagelse i 15, 16 og 14 runder (hhv. Mette Marie, Henriette og undertegnede). Højeste deltagelse er 16 runder - ligesom Henriette. Det er kun Thorbjørn der matcher her, men grunden til at Thorbjørn ikke vinder Handicap, er at hans forbedring gennem sæsonen, ikke er så stor som for eksempelvis Henriette. En graf i vedlagte "Udvikling i rotid.pdf" viser eksempler på dette for podiet, feltet og Thorbjørn.

Det gennemsnitlige antal deltagere har i år æret ca. 25% lavere end de forgående 2-3 år. Det kan der være mange grunde til. To årsager som umiddelbart kan ses bort fra, vil jeg påstå er vejret/rovandet (som har været "over middel" i år ) og materiellet (der er ikke knaphed på kajakker). Så er spørgsmålet, hvor vi kan vække en yderligere interesse for Handicap. Derfor - har du en idé til, hvad der kunne få DIG til at deltage eller deltage mere i Handicap i næste sæson, så lad meget gerne høre fra dig. Det handler både om selve løbet og afviklingen af det, og også om klubaften-elementet på land. Send en kommentar her til dette opslag på hjemmesiden, på facebook opslaget eller send mig en mail/besked).

Tak for denne sæson - tak til Jim for tidtagningen gennem hele sæsonen - det er en afgørende brik i afviklingen af Handicap. Tak til BRIANCON - Byens Bedste Bager for den hårde kulhydrat-diæt. Vi skal til næste sæson finde på en anden løsning, evt. en anden brødsponsor, da BRANCON (nu byens måske næstbedste bager) har valgt ikke at forlænge aftalen.

Vi ses til ÅM Marathon på hjemmebanen lørdag - start kl. 15!

(Rettet 2018-09-13 Terese/Jens Ole startgruppe rettet til 5.)