Handicap 5. juni 2024

5. juni 2024 21:52 , af Anders Vejby

Grundlovsdag - hvis Handicap havde haft en grundlov, så ville en af de første paragraffer være at Thorbjørn skal være hurtigst rundt. Den ville vi have brudt i aften, for Thorbjørn var for en sjælden gang ikke til start. Til gengæld havde vi nogle andre raketter med - tre mand under 27 minutter; Erik Steen (26:25), Klaus (26:26) og Jens Ole (26:34). Sidstnævnte har tilsyneladende høstet en gevinst af at restituere på sofaen de sidste tre runder, og er på en stærk formkurve. De tre hurtige herrer var alle hurtigere end sæsonens hidtil hurtigste tid. Det kan nok også tilskrives det flade vand, som i aften trak 16 kajakker til start. Blandt deltagerne havde vi et hyggeligt besøg af Birgitte Damgaard, som har rødder "et stykke tilbage" i MKC historien. Birgitte roede toer med Lisbeth, og i den anden toer var det den klassiske Dorte & Jette opstilling i sin sæsondebut. Den konstellation har også rødder tilbage til ca førnævnte tidspunkt.

Sol og fladt vand blev på første rundte kortvarigt forstyrret af en bygepassage, som bød på rigeligt med vind fra nordvest og vand fra oven. Ikke så stort et problem for kajakfeltet, som det var for et tilsvarende felt af "komikere" (stand-up'ere), som klamrende til den uendelige bro lå underdrejet under bygepassagen.

De 25 point gik i aften for første gang til Martin Roed, - godt med en success efter en række DNF'ere de seneste uger. 24 point gik til Nicolai og 23 tilfaldt Klaus. Før aftenens ræs var der to point i forskel i top tre (delt andenplads). Nu er der 5 point fra nummer ét til nummer tre.

Resultaterne er vedlagt.

Næste uge ser ud til at blive med lidt mindre vind fra vest, men tilgengæld tørt. Så på den igen om en uge. Jeg kan afsløre at startlisten ser lidt atypisk ud, og så har vi fået åbnet startgruppe 5.

Vi ses!