Handicap 21. august 2019

21. august 2019 21:47 , af Anders Vejby

Sensommeren viste sig fra sin bedste side og bugten var helt perfekt til kajakroning. Så gjorde det ikke så meget, at lydkulissen fra DHL-arrangementet var af en noget tvivlsom karakter. Der var lidt belgisk cykelstemning i den nordlige vending, men for dem der kunne vende det til motivation og ro med på beatet, eller helt enkelt blev motiveret til at komme væk fra larmen, kan det jo være at musik og speak fra DHL var en fordel. Der var ihvertfald 18 som fik lavet deres sæsons bedste tid i aften. Om det var fordi speak og beat faldt i Thorbjørns smag eller det alene var det flade vand er uvist, men for tredje gang i træk barberede Thorbjørn tid af sæsonrekorden. Den er nu nede på 23:51!

Der kom 32 både til start - SÆSON REKORD!! Igen med en god håndfuld begyndere og denne gang ingen kæntringer. Ask udgik som den eneste - vistnok plaget lidt af en skade. Det var i sagens natur nogle af de skarpe kajakker der blev luftet i aften. Men det kunne se ud til at nogle enkelte alligevel kæmpede lidt med det - trods det flade vand. Jeg kan eksempelvis nævne undertegnede, som gjorde alvor af truslen fra sidste uge om kap-debut, og derfor sad noget usikkert på første runde. Mathias luftede Fandusen og var trods denne F1-racer et halvt minut fra sin bedste tid. Nicolai må også have haft et eller andet der drillede - idet han roede et lille minut langsommere end i sidste uge.

Max var i aften næsthurtigst med tiden 25:04 - et halvt minut foran Rolf i tredjehurtigste tid. Maksimum point (31) gik til Peder Nielsen, som nu er tæt på den halve time - over ti minutter hurtigere end hans forventede tid. Næsten den samme udvikling gælder for Morten Høy, som roede i tiden 27:48 mod forventet 37:19. Det gav 30 point i aften. Dagens tredje plads i pointhøst gik til Lisbeth Holst som fik 29 point. I den samlede pointstrid var der jo to rettelser i løbet af ugen, som betød at andenpladsen var delt mellem Nicolai og undertegnede efter sidste runde. Efter i aften er der rykket noget rund på podiet. Rolf er stadig i spidsen nu med 232 point. Det var et godt forsvar, hvor Rolf uden at bekoste handicap i aften høster kun ét point mindre end undertegnede. Jeg er bange for at der ikke er nok Handicap runder tilbage, til at jeg kan vippe Rolf af pinden med den fart. Men jeg forsvarer dog anden pladsen, og har den nu for mig selv med 220 point. Det kostede mig kun tre sekunders forbedring af min rekord - så det er vel 2 sekunder på mit handicap. Mette Marie har i aften presset sig forbi Nicolai og sidder på tredjepladsen med 217 point. Den forbedring kostede Mette Marie 20 sekunder på hendes bedste tid, så noget dyrere. Men det er altså godt roet uanset! Nicolai - og jeg tror som nævnt at han i aften bøvlede med en skade eller lignende - er nu fortrængt til fjerdepladsen. Men ro på - der er kun fire point op til podiet igen.

Så konklusionen er at måske pånær toppen af podiet er der intet afgjort. Ser vi på kalenderen er der tre Handicap runder tilbage i år - sidste runde er den 11. september. Det er værd at notere sig for de nybegyndere der endnu ikke har været på banen. Hvis vi flytter starten aht. solnedgang, skal det nok blive annonceret på hjemmeside og på Facebook.

Resultaterne fra i aften ligger i vedlagte.

Håber alle fik smagt de fantastiske croisanter fra Briancon i aften - ellers kan det nemt være at der er en chance igen i næste uge! Vis ses!

Vedhæftede filer